Karneval u Veneciji

21:52

Još malo pa počinje čuveni karneval u Veneciji i sigurno ste videli veliku ponudu turističkih agencija za odlazak na izlet. Prošle godine, prijateljica i ja smo u poslednjem trenutku odlučile da odemo u aranžmanu turističke agencije Lovcen. Put je bio poprilično dobar i udoban. Za ovo najviše možemo da zahvalimo pomenutoj agenciji, jer su nam obezbedili veoma čist i očuvan autobus. 
Ovo naglašavam kao bitnu stavku, jer je put bio poprilično dug, a kod dužih relacija izuzetno je bitan komfor u putovanju, kako bi imali sto više energije kada dođete na željenu destinaciju.
Venecija je sama po sebi predivan grad i apsolutno svako bi trebao da je bar jednom poseti i uživa u njenoj predivnoj arhitekturi.
U toku karnevala, ceo grad dobija drugu notu.
Većina prolaznika je pod maskama i karnevalska energija je svuda oko vas. Ono sto je mana jeste prevelika gužva i nemogućnost da svratite u prvi kafić/restoran kada se umorite. Zato je naš savet da se dobro obučetei opremite užinama, kao i flašicama sokova jer cekanje u redu da se udje u neki od kafića zna da bude i preko 30min. 
Dok ste na karnevalu, ne zapostavite i ostale delove Venecije.Obidjite apsolutno svaki njen delić, uhvatite mesto u nekom kaficu, popite odličan espresso, gricnite čuvenu Italijansku pizzu, poslušajte uličnog svirača.
Uostalom, na najromantičnijem ste mestu - budite razmaženi! 













You Might Also Like

6 Komentari