Bec zimi

15:08

Kao što većina već zna, Beč je glavni grad Austrije. Nalazi se na Dunavu i jedan je od retkih gradova koji se mogu pohvaliti da su i u najužem centru sačuvali svoje bogato kulturno nasleđe. Tako u Beču retko možete videti nove zgrade, upečatljivih boja, koje odudaraju od arhitekture samog grada. Pored rodnih kuća Štrausa, Šuberta i Betovena obavezan je obilazak dvorca Hofburna, kao i posetu nekom od muzeja (Klovnova, Duvana, Satova, Albertina...)
Za obilazak Beča potrebno vam je više od jednog vikenda. Ali ako dolazite na romantičan vikend, možda je ipak bolje da krenete sa agencijom, jer će turistički vodiči odmah da vas sprovedu kroz veće znamenitosti i tako vam uštede dosta vremena koje biste potrošili lutajući. Ujedno nemojte se iznenaditi kada ugledate mnoge grupe turista i čujete naš jezik, jer Beč je jedna od najatraktivnijih ponuda većine turističkih agencija u Srbiji.
Ono što će dame posebno obradovati je obilazak poznatog Austrijskog lanca kozmetike DM, gde se može pazariti kozmetika i kućna hemija po pristupačnijim cenama nego kod nas.
Ukoliko ste došli u praznično vreme, iskoristite i vreme da obiđete svoje omiljene prodavnice, jer sniženja znaju da budu baš velika. Obavezno popijte kuvano vino na ulici, gricnite nešto novo i uživajte u bogatoj prestonici, čak i ako je tmurno vreme.








You Might Also Like

8 Komentari